Gyakori kérdések

MEGRENDELÉS MENETE:

A programok kiválasztása után a megrendelőlap kitöltésével és az erdeitanoda@gmail.com email címre való elküldésével tudják rendelésüket leadni. A megrendelőlap feldolgozását követően válasz e-mailben értesítjük Önöket a programok várható költségeiről, valamint a programok tervezett időbeosztásáról.

RENDELÉS LEADÁSÁNAK HATÁRIDEJE:

A megrendelőlap leadásának határideje minimum a táborozás kezdetét megelőzően 1 hónap. Az ezen túl érkező megrendeléseket is fogadjuk, azonban ebben az esetben lehetséges, hogy bizonyos programok lebonyolítását nem tudjuk az adott időpontban garantálni.

LÉTSZÁM:

A csoportok minimum létszáma 20 fő.  A programok lebonyolítására a legideálisabb csoportlétszám kb. 20-25 fő. Azonban ez nagymértékben függ a program jellegétől is. A nagyobb létszámú csoportokat általában több részre bontjuk.
A csoport előre látható létszámát a megrendelőlapon kérjük megjelölni. A létszámváltozást kérjük legkésőbb a programot megelőző 14 nappal jelezzék. Amennyiben ez nem történik meg, és a megrendelőlapon megjelöltnél kevesebben jönnek el a programra, a programért a megrendelőlap szerinti létszám után járó díjat kell fizetni.

PROGRAMOK IDŐTARTAMA:

Egy-egy foglalkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A programok alapból 1,5 órásak. Az 1 órás időtartam az óvodásokra, 1-2. osztályosokra vonatkozik, hiszen számukra az ennél hosszabb idő túlzottan kimerítő lenne.

KORHATÁR:

Várjuk szeretettel a kicsiket és nagyokat egyaránt (akár felnőtteket is!), hiszen igyekszünk a programokat minden esetben a korosztályhoz igazítani. Ennek ellenére a kísérők részéről érdemes a programválasztás előtt érdeklődni, hogy valóban megfelelő-e a kiválasztott program?

NEM CSAK GYEREKEKNEK:

Azt tapasztaltuk, hogy a felnőttek is ugyan úgy élvezik a kincskeresést, vagy a gyógynövényekről szóló előadást, mint a gyerekek. Sőt! Sokszor még nagyobb lelkesedéssel teszik magukévá a tudást. Így nekünk egyértelmű, hogy számukra is vállaljuk a programok lebonyolítását. Akár csapatépítés, vagy nagyobb családi összejövetel részeként is.

ROSSZ IDŐ ESETÉN:

Rossz idő esetén igyekszünk alkalmazkodni az adott körülményekhez. Ez a programok időpontjának módosításával járhat. Tartós rossz idő esetén lehetőség van programcserére (pl.: kirándulás, túravezetés helyett kézműves foglalkozás).

HELYSZÍN:

Erdei iskolai programjainkat általában a szálláshelyen bonyolítjuk le, ahol a programadók felkeresik a csoportvezetőket. Túravezetések, kirándulások alkalmával a gyülekező a szálláshelyen történik, itt találkozik a csoport a vezetővel.

SZÁLLÁS NÉLKÜL:

Tudjuk, hogy nem mindig van lehetőség több napos kirándulásra, de ez ne tartsa vissza attól, hogy egy szervezett programmal színesítse a kirándulást! A programok kérhetők szállásfoglalás nélkül is.
Bizonyos programoknál lehetőség van külső helyszínre is kitelepülni, erről az elérhetőség menüpont alatt tud további tájékoztatást kérni.

A GYERMEKEK FELÜGYELETE:

Programtartónk a foglalkozás során a szakmai programtartást végzi. A gyermekek felügyeletével és vezetésével kapcsolatos feladatokat továbbra is a pedagógustól kérjük. Programtartónk különleges fegyelmezési feladatokat nem lát el, a gyermekek viselkedéséért, odafigyeléséért és testi egészségéért a pedagógus felel. Ezek alapján a pedagógus aktív részvételét a teljes program ideje alatt kérjük és várjuk.

FOGLALKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK:

Az erdei iskolai programjainkhoz szükséges eszközöket mi biztosítjuk. Ez alól csak az éjszakai túrához szükséges elemlámpa/fejlámpa kivétel.

ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁNAK FELELŐSSÉGE:

A programok során használt, a részvevők számára kiadott, vagy megfogható eszközök rendeltetésszerű használatáról programvezetőnk tájékoztatást ad. Amennyiben az eszközök nem rendeltetésszerű, illetve nyilvánvalóan hanyag, gondatlan kezelése miatt azokban anyagi kár keletkezik, Megrendelőnek ezen kárt meg kell térítenie, ezt kiszámlázzuk a Megrendelő felé.

FOGLALKOZÁSOK ÉLŐ ÁLLATOKKAL:

Azon foglalkozások során, melyek élő állattal zajlanak, fokozottan szükséges a programtartó utasításainak követése. Az élő állatok simogatása és kézbe vétele a résztvevők részéről kizárólag saját felelősségre történhet. A programtartó minden tőle telhetőt megtesz az állat nyugodt és biztonságos bemutatása, megsimogatása érdekében. A résztvevők hanyagsága, nyugtalan, tolakvó, vagy az állatban félelmet keltő viselkedése miatt létrejövő állati támadásokért (csípés, harapás, csapás) a programtartó felelősséget nem vállal. Az állat gondatlanságból okozott megsérülése vagy elpusztulása esetén annak orvosi költségeit, vagy pótlási árát a Megrendelő megtéríteni köteles.

AMIT JÓ, HA MAGUNKKAL HOZUNK:

– Legfontosabb a bokát jól tartó, bordázott talpú, vízhatlan cipő.
– Esőkabát
– Hátizsák
– Kulacs/víz
– Elemlámpa/fejlámpa
– Naptej
– Sapka
– Kullancsriasztó

LEMONDÁS:

A megrendelt program fizetési kötelezettség nélküli lemondására a program kezdete előtti 14 napig van lehetőség. Ha a programot ezt követően mondják le, vagy a kért időpontban a csoport nem jelenik meg, a program összegével megegyező rendelkezésre állási díj fizetendő.