Gyakori kérdések

MEGRENDELÉS MENETE:

A programok kiválasztása után a megrendelőlap kitöltésével és az erdeitanoda@gmail.com email címre való elküldésével tudják rendelésüket leadni. A megrendelőlap feldolgozását követően válasz e-mailben értesítjük Önöket a programok várható költségeiről, valamint a programok tervezett időbeosztásáról.

RENDELÉS LEADÁSÁNAK HATÁRIDEJE:

A megrendelőlap leadásának határideje minimum a táborozás kezdetét megelőzően 1 hónap. Az ezen túl érkező megrendeléseket is fogadjuk, azonban ebben az esetben lehetséges, hogy bizonyos programok lebonyolítását nem tudjuk az adott időpontban garantálni.

LÉTSZÁM:

A csoportok minimum létszáma 20 fő.  A programok lebonyolítására a legideálisabb csoportlétszám kb. 20-25 fő. Azonban ez nagymértékben függ a program jellegétől is. A nagyobb létszámú csoportokat általában több részre bontjuk.

PROGRAMOK IDŐTARTAMA:

Egy-egy foglalkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A programok alapból 1,5 órásak. Az 1 órás időtartam az óvodásokra, 1-2. osztályosokra vonatkozik, hiszen számukra az ennél hosszabb idő túlzottan kimerítő lenne.

Korhatár:

Várjuk szeretettel a kicsiket és nagyokat egyaránt (akár felnőtteket is!), hiszen igyekszünk a programokat minden esetben a korosztályhoz igazítani. Ennek ellenére a kísérők részéről érdemes a programválasztás előtt érdeklődni, hogy valóban megfelelő-e a kiválasztott program?

Nem csak gyerekeknek:

Azt tapasztaltuk, hogy a felnőttek is ugyan úgy élvezik a kincskeresést, vagy a gyógynövényekről szóló előadást, mint a gyerekek. Sőt! Sokszor még nagyobb lelkesedéssel teszik magukévá a tudást. Így nekünk egyértelmű, hogy számukra is vállaljuk a programok lebonyolítását. Akár csapatépítés, vagy nagyobb családi összejövetel részeként is.

Rossz idő esetén:

Rossz idő esetén igyekszünk alkalmazkodni az adott körülményekhez. Ez a programok időpontjának módosításával járhat. Tartós rossz idő esetén lehetőség van programcserére (pl.: kirándulás, túravezetés helyett kézműves foglalkozás).

Helyszín:

Erdei iskolai programjainkat általában a szálláshelyen bonyolítjuk le, ahol a programadók felkeresik a csoportvezetőket. Túravezetések, kirándulások alkalmával a gyülekező a szálláshelyen történik, itt találkozik a csoport a vezetővel.

Szállás nélkül:

Tudjuk, hogy nem mindig van lehetőség több napos kirándulásra, de ez ne tartsa vissza attól, hogy egy szervezett programmal színesítse a kirándulást! A programok kérhetők szállásfoglalás nélkül is.
Bizonyos programoknál lehetőség van külső helyszínre is kitelepülni, erről az elérhetőség menüpont alatt tud további tájékoztatást kérni.

FOGLALKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK:

Az erdei iskolai programjainkhoz szükséges eszközöket mi biztosítjuk. Ez alól csak az éjszakai túrához szükséges elemlámpa/fejlámpa kivétel.

AMIT JÓ, HA MAGUNKKAL HOZUNK:

– Legfontosabb a bokát jól tartó, bordázott talpú, vízhatlan cipő.
– Esőkabát
– Hátizsák
– Kulacs/víz
– Elemlámpa/fejlámpa
– Naptej
– Sapka
– Kullancsriasztó