Szülőknek minden, amit tudni kell

Először is köszönjük, hogy velünk táboroztok. Munkánkat, így a gyermekek örömteli táborozását nagyban segíti, ha figyelmesen végigolvassátok gyermeketekkel együtt leveleinket és együtt készültök fel a táborra. Ha még mindig maradt homályos részlet, szívesen válaszolunk telefonon, email-ben. Minél több információt kapunk a gyermekekről, annál többet tudunk megtenni azért, hogy a legjobb élményt kapják a táborban.   

Sajnos az a több éves tapasztalatunk, hogy az egész táborozást elronthatja az, ha valami fontos használati tárgy (melegítőnadrág, megfelelő számú zokni, váltócipő…) otthon marad, vagy éppen feltöri a lábat a bakancs, átázik az esőkabát, kevés a meleg ruha stb., ezért vegyétek komolyan, amit erről írtunk. A tábor jellegéből és a gyerekek aktivitásából adódik, hogy a hozott ruhák meglehetősen koszosak lesznek, így kérjük, nagyon új ruhadarabokat ne küldjetek el gyermekekkel. Nagyon fontos darab viszont az esőkabát, amit MINDENKÉPP hozzon magával a gyerek, képzeljétek el, mennyire rossz akár több napon keresztül is az esőben nélküle. És kérjük, tényleg írjátok bele MINDEN ruhadarabba a gyerek nevét!

Mit tanítsunk meg a leendő Táborozónak már otthon?

A táborban nagyon fontos az önállóság. Az, hogy önállóan kell minden reggel bepakolni egy kis hátizsákba azt, amire egész nap szükség lesz, hogy a fekvőhely környékén ésszerű rendet önállóan tartsák meg, minden gyereknek nagy, de nehéz kaland. Sokszor találkozunk olyan gyerekekkel, akik nem voltak erre képesek és szépen lassan mindenüket elhagyták. Ha együtt pakoltok be a hátizsákba, gyermeketek is tudni fogja, mi mindennek kell meglennie. Természetesen a Szervezők odafigyelnek ezekre, rákérdeznek e feladatok ellátására, de önálló elvégzése a táborozó feladata.

A tábor során sokszor fogunk kirándulni a gyerekekkel. Próbáljatok erre is együtt készülni, menjetek el többször kirándulni, vagy csak sétáljatok nagyokat együtt a lakóhelyetek körül.

Minden évben probléma, kérjük együttműködéseteket!

Kérünk Titeket, hogy ne küldjetek mobiltelefont a gyerekekkel!!! Ez egy nagy próba mind Szülőnek, mind gyereknek, de ha nem bízunk egymásban, akkor teljesen elronthatjuk a táborozás élményét. Rendszeres tapasztalat, hogy azokban, akikkel titokban küldtek telefont, sokkal nagyobb honvágyat hozott elő a folyamatos kapcsolattartás a Szülőkkel, ráadásul a többi gyerekkel szemben igazságtalan helyzetet szült, amit igen nehezen tudtunk kezelni a táborban. A telefon továbbá ellenkezik a tábor szemléletével (is), ezért úgy határoztunk, hogy a gyerekek nem hozhatnak magukkal mobiltelefont. A tábor területén nincs térerő, a túrákon pedig nem szeretnénk telefonálási lehetőséget kutató gyermekeket keresgélni az erdőben, a telefonokért pedig nem tudunk felelősséget vállalni. Kérünk Titeket, hogy a tábor ideje alatt ne látogassátok, hívogassátok gyermeketeket, ezzel csak neki tesztek rosszat! A tábor jellegéből adódik, hogy csak a bizonyos fokig önálló gyerekek érzik magukat jól, ezért kérjük, döntsétek el, elég érett ­e a táborozásra! Megkérünk Benneteket, hogy a tábor ideje alatt ne érdeklődjetek napi rendszerességgel gyermekek hogyléte felől, a Szervezők mindent megtesznek azért, hogy a táborozók jól érezzék magukat. Probléma esetén mindenképpen jelentkezünk az általatok megadott elérhetőségeken. Másik részről kérjük, vegyétek figyelembe, hogy ha mind a 20 anyuka, apuka folyamatosan érdeklődne a gyermek hogyléte felől, az egy telefonközpontos szervező meglétét és egy erdőben újratöltődő telefont igényelne Tőlünk. A tábor felépítéséből adódik, hogy a gyermekeket folyamatosan lekötjük, délelőtt kirándulunk, délután játszunk, este pedig beszélgetünk, éneklünk. Emellett nincs időnk telefonálni, pláne úgy nem, hogy a gyerekeket nyomatékosan megkértük, ne hozzanak a táborba telefont, valamint szívesebben töltjük ezt az időt a gyerekekkel. Köszönjük együttműködéseteket! Természetesen nagyobb vihar, vagy hasonló dolgok után szoktunk emailt küldeni, hogy minden rendben, vagy posztolunk esetleg facebook-on.   

Felelősség a gyermek iránt

Minden gyerekre külön odafigyelünk, a Szervezők dolgát nagyban segíti, ha részletesen, együtt válaszoljátok meg a Jelentkezési adatlapban szereplő kérdéseket arról, hogyan viselkedik új közösségben, mit szeret otthon csinálni, esetleg fél­-e valamitől? Fontos tudnunk, hogy allergiás-e valamire, szed-e rendszeresen valamilyen gyógyszert? Nagyon fontos: amennyiben nem tudunk gyermek esetleges betegségéről: allergia, epilepszia, szívbetegség, asztma stb., nem tudjuk vállalni a felelősséget! Ha a jelentkezésnél írtakhoz képest változás állt be, vagy csak bővíteni szeretnétek, akkor azt az erdeitanoda@gmail.com címre küldhetitek, tárgyként megjelölve a táborozó gyerek nevét.

Megérkezés

Kérjük, hogy 2022. június 26-án 15:00 és 17:00 közt érkezzetek meg a szállásra:
Kisinóci Turistaház és Kemping
2625, Kóspallag
Kisinóci út hrsz. 017/2

A megérkezéskor fogjuk kérni a gyerekektől a Szülő által kiállított Egészségügyi nyilatkozatot, valamint a TAJ kártya másolatát. Igazolás hiányában nem tudjuk elvinni a gyereket táborozni.   

Kérjük, hogy mindenen legyen feltüntetve a gyermek neve, mert sokan hasonló túrafelszereléseket használtok, és néha ez megnehezíti, hogy kihez mi tartozik.

A tábort a Dunakanyar Erdei Tanoda (2534, Tát, Erkel Ferenc köz 11, adószám: 56292495-1-31) szervezi, a szervezők Káposznyák Ágnes és Bombay Bálint, természetvédelmi szakemberek, pedagógusok. Ha további kérdéseitek vannak, a gyermekeknek szóló levélben található elérhetőségeken tehetitek fel azokat. Előre is köszönjük, hogy kéréseinknek eleget tesztek!

Jelentkezni ITT tudsz az űrlap kitöltésével.